آنچه در این مقاله میخوانید!
Toggleآزمون آیلتس چیست ؟
IELTS که برگرفته از (International English Language Testing System) است از معتبرترین آزمونهای زبان انگلیسی در حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار میشود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر هم ردیف با تافل، آزمون آمریکایی قرار میگیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.
چرا باید در آزمون آیلتس شرکت کنیم ؟
IELTS یک امتحان زبان انگلیسی است که اعتباری بینالمللی دارد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند.این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بینالمللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی میکند و چهار توانائی Writing ،Reading ،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار میدهد. بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت میشناسندو هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمرهای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را نیاز دارند. بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید.
انواع آزمون آیلتس
آیلتس جنرال
- برای آن دسته از متقاضیانی است که قصد مهاجرت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان (استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا) دارند.
- برای متقاضیانی که قصد تحصیل در مقاطع پایینتر از کارشناسی دارند.
آیلتس آکادمیک
- کسانی که می خواهند در هر نقطه از جهان در مقطع لیسانس یا فوق لیسانس تحصیل کنید.
- افرادی که می خواهند برای ویزای دانشجویی درجه ۴ در دانشگاهی که حامی سطح ۴ در انگلستان است، درخواست دهند.
- کسانی که می خواهند در یک سازمان حرفه ای در یک کشور انگلیسی زبان کار کنند.
آیلتس لایف اسکیلز
- برای متقاضیان دریافت ویزای Family Member برای انگلستان میباشد.
زمان بندی در برگزاری آزمون آیلتس
بخش Listening
- تعداد سوال: دفترچهای حاوی چهل سوال در ۴ بخش این نکته در نظر داشته باشید که سی دی امتحان Listening فقط یکبار پخش میشود.
- سوالات این بخش، درواقع توانمندی و مهارت داوطلب در فهمیدن و درک موضوع اصلی گفتگو، دادههای پراکنده و جزیی و گوش دادن به موضوعات مختلف را نشان میدهد. داوطلب فقط یکبار فرصت گوش دادن به هر گفتگو را دارد.
- با پایان یافتن فایل صوتی ، در آزمون کتبی ۱۰ دقیقه و در آزمون کامپیوتری ۲ دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
بخش Reading در آزمون آیلتس
بخش General Reading
- دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
- بر خلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
- متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آن افراد غیر متخصص است.
بخش Academic Reading
- دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده میشود.
- بر خلاف بخش Listening، زمان اضافهای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمیشود.
- متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامهها انتخاب شدهاند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
- متون جنبه علمی و آکادمیک دارند و داوطلب باید سطح بیشتری از لغات را بداند و توانایی مطالعه و تحلیل متون تخصصی را داشته باشد.
- حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
- متن سوم سخت تر از دو متن اول و دوم بوده و سطح زبان بالاتری را نیاز دارد.
- در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامهای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.
تفاوت متن و سوالات بخش ریدینگ آکادمیک و جنرال چیست؟
- به طور کلی فرمت هر دو آزمون یکی است اما در قسمت محتوا در آزمون آکادمیک داوطلبان با محتواهای طولانیتر و تخصصی روبرو بوده در حالی که داوطلبان بخش جنرال بیشتر با مباحث عمومی و کار آفرینی و لغات ساده تری روبرو هستند.
بخش Writing در آزمون آیلتس
بخش General Training Writing
- شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.
- تسک ۱ writing در مقایسه با تسک دوم تقریبا راحتتر بوده و نمره کمتری دارد.
- در موضوع اول (TASK 1) باید نامهای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامهای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
- در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
بخش Academic Writing در آزمون آیلتس
- شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.
- در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شدهاست، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
- در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.
- تسک دو در آزمون آکادمیک و جنرال آزمون آیلتس تقریبا مشابه بوده ولی مهمترین تفاوت قابل توجه موضوعاتی است که در سوالها از آنها استفاده میشود. در آزمون آکادمیک موضوعات تخصصی تر بوده و نیاز به لغات آکادمیک بیشتر جهت پاسخگویی دارند.
بخش Speaking در آزمون آیلتس
- این مصاحبه شفاهی بصورت رو در رو برگزار میشود که زمان آن ۱۵ الی ۲۰ دقیقه و شامل سه بخش است.
- دربخش اول متقاضی باید در مدت زمان ۴ الی ۵ دقیقه به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد. میانگین زمان پاسخ به هر سوال حدودا ۴۰ ثانیه بوده و باید بتوانید پاسخها را به خوبی پوشش دهید.
- سپس در بخش دوم یک Topic Card به داوطلب داده میشود. قبل از شروع داوطلب به مدت یک دقیقه میتواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. در این بخش داوطلب آزمون آیلتس باید بتواند پیوسته تقریبا به مدت ۲ دقیقه به کمک ایده پردازی صحیح صحبت کند. در این قسمت، ممتحن آزمون آیلتس یا IELTS Examiner سکوت کرده و صرفا گوش میدهد. البته اگر داوطلب نتواند این بخش را به خوبی انجام دهد ممتحن احتمالا در انتها چند سوال بپرسد. عموما موضوعات مورد بحث در بخش دوم شامل موارد زیر است.
در بخش سوم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت می کند. در این بخش سوالات به شکل چالشی مطرح شده و داوطلب باید بتواند دلایل قانع کننده ای در خصوص موافقت و یا مخالفت و یا نظر خود در مورد موضوع مشخصی بیان کند.
تاریخ آزمون شفاهی آیلتس (Speaking)
بسته به مرکز انتخابی در بازه ۱۰ تا ۱۴ روز قبل از تاریخ آزمون نیاز است روی پروفایل خود در موسسه انتخابی تاریخ آزمون شفاهی مورد نظر را ثبت نمایید در غیر اینصورت مرکز خودش زمانی را برای شما تعیین می کند. چنانچه تاریخ مصاحبه قبل از آزمون کتبی باشد و داوطلب به هر دلیلی موفق به شرکت در مصاحبه نگردد، از حضور وی در آزمون آیلتس کتبی ممانعت به عمل خواهد آمد و در این شرایط هزینه پرداختی ایشان غیر قابل استرداد می باشد. آزمون speaking معمولا در بازه زمانی ۷ روز قبل یا بعد از آزمون کتبی یا در روز آزمون کتبی برگزار می گردد.
مدارک مورد نیاز ثبت نام آزمون آیلتس
ارائه اصل گذرنامه جهت ثبت نام و شرکت در آزمون الزامیست. چنانچه این مدارک در دو مرحله آزمون کتبی و شفاهی همراه شما نباشد اجازه حضور در آزمون را نخواهید داشت و هزینه ثبت نام نیز به شما مسترد نخواهد شد. مشمولان نظام وظیفه می توانند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل یا در بازه زمانی فراغت از تحصیل یا با به همراه داشتن نامه نظام وظیفه و کارت ملی هوشمند و یک مدرک شناسایی معتبر دیگر مانند شناسنامه در آزمون شرکت نمایند.
قوانین دولت انگلستان در خصوص آزمون آیلتس
(UKVI) از تاریخ ۶ ام آوریل ۲۰۱۵
از تمامی داوطلبان آزمون آیلتس به منظور اخذ روادید انگلستان تقاضا میشود که تارنماهای زیر را قبل از ثبت نام در آزمون آیلتس مطالعه فرمایند.
British Council Press Release in ENGLISH